onsdag 10 november 2010

Som av en händelse

Ett helt underbart uttryck är väl ändå ”som av en händelse”. För det som händer av en händelse, händer sällan av en händelse. Oftast är det just de bästa sakerna som kommer helt oväntat – man snarare snubblar över något än att aktivt leta upp det.

Man sätter sig på bussen bredvid en främling och får igång ett samtal som flyter på naturligt. Plötsligt har man fått något helt annat av bussturen än en förflyttning till en viss destination.

Man går på en jobbintervju och ett omedelbart förtroende uppstår. Inte bara har man lyckats få ett jobb, utan en vän för livet.

Man vaknar på morgonen och inser hur ogärna man vill stiga för ytterligare en hård dag. Så får man ett SMS där det står: ”Jag älskar dig”, vilket gör en påmind om meningen med att vakna upp varje morgon.

Som av en händelse skulle man kunna säga. Men det handlar om så mycket mer än det. Öppenhet, nyfikenhet, intresse, respekt och inte minst positiv inställning utgör en grund för att man ska kunna inse värdet och meningen med en oväntad händelse.

Livets absolut bästa överraskningar kommer sällan genom huvudentrén, utan de smyger snarare in genom den dörr vi glömt att vi lämnat på glänt. Tyst och smidigt överrumplar dem en under det att man är upptagen med att spana efter limon, röda mattan och autograftörstiga fans, och man kommer på sig själv drömma om en verklighet som inte existerar och i stället inser man värdet med det man faktiskt är med om.

”Som av en händelse”, tänker man.

/Claudia ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :) ♥